Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Játszótér, avagy STN, és az ő aspektusai

2012.05.15

p1010006.jpg

 Több fórumon is szó volt róla, hogy a saját gyökereinket ószövetségire igyekeznek cserélni.  Miért fontosak a gyökereink? Miért a megkülönböztetés, ha egyszer mindannyiunknak égi gyökerei vannak. Szeretnék megválaszolni a magam módján erre a kérdésre. 

„…Ha Isten volna a ti atyátok, szeretnétek engem, mert én az Istentől származtam és jöttem…. Ti az ördög atyától valók vagytok, és a ti atyátok kívánságait akarjátok teljesíteni. Embergyilkos volt az kezdettől fogva, és nem állt meg az igazságban, mert nincs benne igazság. Amikor hazugságot szól, a sajátjából szól, mert hazug és a hazugság atyja. ” (János 8:42-44.) Ezt Jézus mondja a zsidóknak. Azt állítja az Ószövetség istenéről - a zsidók atyjáról -, hogy ő az ördög, más néven a Sátán. 

  Mivel iSTeN és SáTáN abban különbözik egymástól, hogy mi közeledünk, vagy távolodunk e a teremtő erőtől (ezt a magas, ill. mély rendű magánhangzó használat mutatja meg /doppler effektus/), azt jelenti, hogy e két elnevezés a MINDEN AMI VAN két aspektusa.

Ebből az következik, hogy bár ténylegesen mindkettő a Forrásból való, onnan gyökeredzik, mégis nagy különbség, hogy mi melyik, merre ágadzó gyökéren keresztül „táplálkozunk”. Ezért annyira fontos, hogy felismerjük, hogy gyökereinket nagy buzgalommal ószövetségiesítik.


Nagyon fontos tudni, hogy maga a JÁTÉK miről szól. (A játékra ki emlékszik?  

http://www.foldicsillagok.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=274:a-jatekra-ki-emlekszik&catid=34:jelenesek&Itemid=58 ).

Ha nem tudjuk ezt, akkor könnyen abba a csapdába eshetünk, hogy a játékosokat egymás ellenségének tekintjük, s a játék hevében mi magunk is ellenségként viszonyolunk a játszótársunkhoz. Pedig az nem úgy van, hogy azért mert ő a kék bábuval játszik, én meg a pirossal, akkor ő a rossz. Erről szó sincs. Arról viszont nagyon is szó van, hogy a játékban mindenki a maga szerepét játsza.

Az én olvasatomba a játék arról szól, hogy a sátáni aspektust fel kell emelni, meg kell váltani, át kell szeretni, hogy így térhessen vissza a Forráshoz. Azoknak a drága testvéreinknek - akik azt választották, hogy a játékban e szerint az aspektus szerint (a sátán az istenük) vesznek részt, hogy önmagukban vigyék végbe az átminősítés folyamatát-,  nekünk -akik azt választottuk, hogy megőrizzük a mintát, hogy legyen mihez viszonyítani a visszatéréshez – kell segítenünk ebben a folyamatban.

A közös munkánk nélkül  a játék nem ér véget.