Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szent Istváni térítés, vagy magyar ősvallás.

2014.08.31

geza-fejedelem.jpg Szent Istváni térítés, vagy magyar ősvallás.

Magyar királyság, vagy Gyulák és Kündük, fejedelme..
Két dolog jutott ezzel kapcsolatban az eszembe...ami valójában egy: 
Az egyik az, hogy nem a Quedlinburg-i szerződés hozta el a vas kort, hanem a vas kor hozta a Quedlinburg-i szerződést. (nem tudom mikor kezdődött a vaskor, azt biztos, hogy írott történelmünk már abban játszódott. Egyre mélyebbre süllyedtünk mind, és a folyamat egyre gyorsult. Még az 1800-as évek emberének is micsoda tartása volt hozzánk képeset....s ha gyermekeinkre nézünk - tisztelet a kivételnek, akik már az új aranykort vetítik előre - akkor jobb, ha nem mondok semmit. Tehát a romlás egyre erősödött)
A másik az, hogy egy adottságnak, egy tulajdonságnak, egy erőállapotnak (pl. állatövi jegy), megvan a maga fényes megnyilvánulási lehetősége és a sötét is. Pl. ha valakinek hajlama van húst trancsirozni, akkor ő ezt megélheti hasfelmetszőként, hentesként, és sebész professzorként is...szabad akaratából. 
A magyarság nyilas jegyű nép. Én nem vagyok asztrológus, így nem tudom megfogalmazni, hogy milyen tulajdonságok, adottságok azok, amik ezt a jegyet jellemzik. De azt tudom, hogy ezeknek a fényes megnyilvánulását láthatjuk a szkíta leletek, az ókori jellemzések nyomán (pedig már az is a vaskor volt!) Most pedig a sötét oldalát éljük meg ennek. Most -a fenti példa alapján mondhatni - hasfelmetszők vagyunk. 
Hasfelmetszőkkel hogy mehetnénk vissza oda, ahol még sebész professzorok voltunk? De akárcsak a hentesig?
Félre ne értsen senki...én saját magamat is a hasfelmetszők közé sorolom, hisz én is ebben a vaskor legvégi világban élek...és ugye ez csak egy kisarkított példa. 
Aztán elgondolkoztató az is, hogy amikor beköszönt a tél, a természet zokszó nélkül magára veszi ennek össze jelét. És egy fa se ágál, hogy hiba volt ősszel megsárgítani a leveleket. 
Most tél van....s ha nem sárgultak volna el a leveleink...ha nem hagyjuk, hogy lehulljanak....már nem élnénk....

(A képen Géza fejedelem látható)

A hús trancsirozás példáját  Holyop Zsuzsannának köszönöm meg.