Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A RENDetlenség kora, avagy utánunk a vízözön?

2012.05.11
Jelenleg a HALAK kor végén élünk. A HAL-halál. A halál kor végén vagyunk. Minden jegy az adott dolog szellemisége. Ez, mindig a jeggyel szemközt lévő jegyben testesül. Pl. a magyarság NYILAS jegyű nép, ezért testeül IKREKként. (Hunor-Magor, Attila-Buda). Tehát a HALAK korszak a vele szemben lévő SZŰZben testesül. Ezért SZŰZ az Isten szülő asszony is, Szűz Mária. Ezért jelenik meg népi motivumainkban szinte minden mintáan a szűz jele, vagy létra, vagy háló formájában. Tehát a SZŰZ testesül, s mivel a halak kor utolsó (ill. első, de mivel a nagyév pont visszafelé mozog, így ez jön utoljára) dekanátusa a halak halaksága, s ezzel szemben a szűz, szűzsége van, az teljesül. A szűznek a legalsó fokozata a BASZorkány. Hát ezért élünk KURVA világban. Teljesen az Isteni RENDnek megfelelően.
A SZŰZben lévő dupla Merkurnak (ami itt erőben, és otthon egyaránt van) a következménye a technikai fejlődés. A Merkúr a tudás szerzésnek, az információ áradásnak és magának az információnak is a képviselője. A Merkur az utazást is képviseli. Ezért isl a kereskedők és a tolvajok istensége. Ne mondd, hogy nem jellemző a világunkra! A SZŰZ arról híres, hogy megszövi a vásznat, és utána erre a vászonra hímez. Jelen korunkban minden a szövésnek megfelelően raszter hálós (település felépítése, kocka házak, kocka fejű, kocka hasú emberek) és az életünket egy sík virtuális világban éljük meg....egyre inkább.

"A Halak egyik, kevéssé hangoztatott alaptulajdonsága a félelemtől motivált, hajthatatlan, ellentmondást provokáló, de azt következetesen visszaverő akaratosság. Ennek a túloldalán, a Szűz téridő-mezején a "hatalom" fogalmával találkozunk majd. Nos, a hatalmat - akarni kell! Ma, a "Halál-zónában" (értsd: a Halakat a Szűzzel összekötő tengely hatáskörzetében), a benne várható folyamatok végjátékában - az akarnokok korában - ennek a tételnek az érvényességét aligha kell bővebben igazolni." Papp Gabor

http://www.dobogommt.hu/dobogo/irasok.php?id=20110219193738&nev=Pap%20G%E1bor

Felmerül a kérdés, hogy de hát nem a VÍZÖNTŐ kor hajnalán vagyunk. Hát igen is, meg nem is. Ugyanis a tavaszpont kb 300 év múlva kerül majd a VÍZÖNTŐbe, tehát addig nem beszélhetünk vízöntő korrol. Mégis érezzük a hatását. Ez azért van, mert a VÍZÖNTŐnek nincs ideje. Ez a vízöntő paradokszon. A VÍZÖNTŐ korsójából két felé ömlik a víz. Az egyik a halakra, a másik pedig a BAkra. Jelenleg tehát ezt érezzük...a ránk ömlő vizet. A VZÖNTŐ MÉRLEGsége folyik ránk, vagyis...mérlegelünk a kocka világba. Most azt lehet megtapasztalni, hogy milyen ilyen körülmények között élni. Megpróbál, hogy így is ember tudsz e maradni. De hát ez most pont a MÉRLEGelés kora!
A VÍZÖNTŐvel  szemben lévő OROSZLÁN KOSságában testesül. És ez nagyon erőteljesen érezhető. A KOS az a jegy, ami a MAG kihajtásáról szól. Az energiák újjé éledéséről, a kikeletről. És ez itt...tényleg ez a kor. Azért érzed, hogy tenned kell, mert éled benned a MAG. De...REND van. Pontosan az történik, aminek itt van az ideje. A magyarázatom megértéséhez adok egy ábrát:

 

evkor_kicsi.jpg

 

 

 

Itt kitudjátok nagyítani:

http://kerecsen.tv/wp-content/uploads/2011/04/evkor_nagy.jpg

 

Lássuk most már azt, hogy mi fel megyünk: a VÍZÖNTŐVEL szemben  az OROSZLÁN van. Ennek dekanátusai a precesszióban a KOS, a NYILAS és az OROSZLÁN. Vagyis ha ezeknek a jegyeknek a magas rezgésű változatát éljük meg (a SZŰZNEK most a legalját, a legalacsonyabb rezgését, a BASZorkányt éljük, de élhetnébnk a legmagasabbat, a SZŰZANYAságot is). A KOSról már beszéltünk.A NYILAS, a nyílás, maga a szakralitás. Ez lesz a jellemző arra a korra, majd jön az  OROSZLÁN OROSZLÁNSÁGA, ami nekem maga a világ királyt jeleníti meg. Az aranykornak megfelelően szakrális természetesen...

 

Fenti írásom Pap Gábro és Hervay Tamás tanításán alapulnak, az ábrát Hervay Tamás készítette.