Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Élvezet, öröm, boldogság

2014.11.26

boldogsag.jpgAz élvezet, a gyönyörűség, elragadottság a pillanat  érzése. MOST  éljük meg. Valami élvezetet okoz, gyönyörrel tölt  el…valami elragadó.

Az öröm, az ujjongás időleges, a jelenre és a jövőre vonatkozik. Örülni lehet olyan dolognak is, ami még nincs is, de már nagyon várjuk, és nemsokára itt lesz.                                                                                          Amikor azt mondjuk:   - örülök, hogy tegnap (valamikor ) ez történt, akkor az adott dolog jelenlegi hatásának örülünk. Ami elmúlt már, az nem örömmel tölt el…inkább jó érzéssel gondolunk vissza rá.

A boldogság folyamatos.  Az érzelmi  JÓlét állapota. A teljesség állapota.  Nem valamiNEK boldogulunk (örülünk), és nem valamit boldogunk (élvezünk)....hanem MI MAGUNK vagyunk boldogok.  A boldogság nem külső tényezőtől függ. Az VAN. Mindig van, csak meg kell engedni magunknak, A boldogság az Isteni szeretet magunkba engedése.                                                                                                                         "Aki beleül Isten áramába,  boldog.  Mindenben Istent fedezi fel és szereti". 

Ne tévesszük össze a boldogságot az élvezettel, és az örömmel, azok  lehetnek  ugyan eszközök  a boldogsághoz vezető úton, de ha megállunk, ha megelégszünk ezzel sose leszünk boldogok...