Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ikrek /Pap Gábor előadásának részlete/

2012.07.21

ikrek.jpg„A szkíták – akiket egyébként az ókorban az erkölcs mintaképeinek tekintettek, tehát az, hogy szkíta erkölcs az fogalom volt, rómaiaknál is, a görögöknél is.
„A szkíták sohasem igyekeztek megszerezni olyan dolgokat, amelynek az elvesztését fájlalták volna.” Tehát csak olyan dolgot szereztek meg, amit utána bátran tovább adhattak, vagy, ha tőlük valaki elrabolta nem sajnálták. Miért? Mert újra tudták alkotni.
Ezért van az, hogy egy magyar, ha tényleg az, sohasem fog irigykedni egy másik népre, akkor se, ha az igyekszik kisajátítani a mi értékeinket. Miért? Mert tudom, hogy én újra tudom alkotni. Tehát ehhez ezt a tudást kell megőrizni.”

"Ha Hunor Magyarral küzd, márpedig van ilyen! ahol birkóznak, sőt! Hát a mai napig az egyik legnemesebb megnyilvánulása ennek a Hunor-Magyar kapcsolatnak az a rituális birkózás. Mai napig érvényben van a szkíta utód népeknél. Na most itt mi a tétje a birkózásnak? Mert ugye a másik, a Kánin-Ábeln félének egyértelmű, hogy mi a tétje. Hát nekem meg kell ölnöm aki nálam jobb, azért, hogy én sikeres legyek. Tehát egyértelmű hogy ki a győztes és ki a vesztes. Na igen ám, de ennek a közdelemnek, ami Hunor és Magyar közt van NINCS VESZTESE. Mind a ketten jobbak vagyunk a küzdelem után, mint a küzdelem előtt voltunk. Akkor miért kell küzdeni? Hát nagyon fontos a kérdés. Nagyon sokan itt buknak el. Hát azért kell küzdeni, hogy az eddig benne szunnyadott érték most megvalósult értékké váljon. Ha nem szorítom meg keményen, akkor befullad ez az érték, nem fog kibontakozni. Idegen szóval látens érték marad ahelyett, hogy manifesztálódna. Tehát teljesen tiszta a tétje. Nyilván való, hogy itt kemény küzdelemről van szó. Amikor két ilyen birkózó először látja egymást, akkor üdvözlik egymást, és ez őszinte üdvözlet. Akkor abban az van benne, hogy én érted harcolok, te meg értem harcolsz. És a győztes pedig az, aki a másikat kétségtelenül maga fölé tudja emelni. Ez a tétje. Ami azt jelnenti, hogy én többet tudok kihozni belőle, magasabbra tudom őt emelni, mint ahogy ő engem emelne. Ez az igazi győzelem. Ez az egyetlen olyan győzelem, ami emberhez méltó. A többi az az állati szinthez tartozik. "