Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Korlátok

2011.11.28

A feltétel nélküliség nem korlátoz. Itt fontos tisztázni, hogy mit értünk "korlát" alatt. Mert sokan össze tévesztik a korlátozást a rend tartással. A rend egy olyan dolog, amit nem korlátokkal kell előidézni, hanem ami az emberi lényből fakadó állapot.. Ha minden szabadon áramlik, akkor a rend fent tartja önmagát. De abban a pillanatban ahogy bejön egy korlát, azonnal sérül a rend. De mivel az emberi lénynek igénye van a rendre, hisz természetes állapota, megpróbálja rendbehozni a dolgokat, de ha nem ismeri fel, hogy a korlát az ami megtörte a rendet, nem tehet mást, mint egy újabb korlátot állít. És az ördögi kör beindul. Ha körülnézünk a világunkba mást se látunk mint korlátot. Ezért embertelen a világunk.
Reggel a férjemmel - mivel a nagylányomtól iskolalátogatási papírt kell kérni az egyetemtől, hogy a kicsi után magasabb családi pótlékot kapjunk - az iskolalátogatási törvényről beszélgettünk. Azt mondta ő a roma gyerekeket azonnal bentlakásos iskolába vinné, hogy tuti tanuljanak. Megkérdeztem tőle:
- és mit csinálnál velük? ÁTNEVELNÉD??
- Igen! - válaszolta.
Bennem meg megszólalt a hang: janicsár képzés!....Ugye tudjuk mit jelent? Kirázott a hideg.
A romák azzal a programmal jöttek erre a bolygóra, hogy vándorlásukkal viszik a híreket egyik helyről a másikra. (Ennél azért bonyolultabb a feladatuk, de nem vagyok szakértője a dolognak). Az ő életük korlátozódott be talán legelőször, vagy a legjobban. És látjuk, sőt a bőrünkön érezhetjük, hogy mit okoztak a korlátok.
Olvasom a híreket, hogy Tiszavasváriban még a Romák is a Jobbikra szavaztak.....
"A romák szavazatainak eloszlására talált magyarázatot Koltai Tamás, aki az MSZP színeiben indult a polgármesteri posztért, de a voksok kevesebb, mint 5 százalékát kapta. Helyben nem volt cigányellenes kampány, a Jobbik választási programjában sincs szó gettóról és szögesdrótról, arról viszont igen, hogy mindenki a törvények szerint viselkedjen – mondta lapunknak Koltai Tamás. "
Elmosolyodtam.....Igen. Nincs szükség korlátokra. Rendre van szükség.
Én úgy oldanám meg az iskoláztatási kérdést, hogy behívnám az iskolába a Gazsit, hogy tanítsa romául a purdét, hogy tanítsa meg az énekeiket, táncaikat, tanítsa zenélni, meg a tenyér jóslás és kristálygömb olvasás relytelmeire, és mindazt ami érték az ő hagyományukban.